2010-10-24, 17:34
MingusLabus
Du kan sy upp kläder av tvivelaktig kvalité, du åker antagligen med Ving så då blir du, om du åker på deras anordnade utflykt introducerad till svenska Lindas skrädderi, en dam som bor där mer eller mindre permanent med sin gambianske toyboy och har en stab av skräddare som syr upp grejer på beställning till turistpriser till just nordiska charterturister. På marknaderna hittar du begagnade kläder som skickats ner via hjälporganisationer, dessa krängs till de lokala. Gambianska fotbollströjor hittar du också. Förvänta dig inget Thailand när det gäller shopping av piratgrejer, eller något annat heller.

Jag har varit nere två gånger, en gång i november, en gång i mars. Har inte sett av några myggor, det blåser rätt ordentligt då hotellremsan ligger längs Atlantkusten, så myggorna är inget problem.

Faror? Nja, befinner du dig på turistremsan så finns det väl inga direkta faror. Solen är förrädisk, smörj in dig ordentligt och ha någon form av huvudskydd, brände själv hårbotten (!) rätt ordentligt, det har jag aldrig gjort på mina exkursioner i andra varma länder med mycket solande.

Människorna är ruskigt påflugna, de älskar att prata men i slutändan handlar det förstås alltid om att på något sätt mjölka pengar från dig. Förklara vänligt men bestämt att du vill bli lämnad ifred (om du nu vill det), de pratar mycket om respekt etc, säg att du vill att de respekterar din önskan att vara ifred. Alternativt kör varianten att du speedar fram i 180, förklarar att du har jävligt bråttom till muggen pga diarré och inte har tid att prata, funkar utmärkt

Snorkla kan du inte göra då det är höga och starka vågor och strömmar. Eftersom det inte finns något skyddande korallrev så är vattnet "grumligt" pga att sanden yr under vattenytan.

Hoppas jag varit till någon hjälp!