2005-08-09, 16:05
Cabron
Ursprungligen postat av BuCe
Smartass

Min tanke var att det kanske drar till sig onödig uppmärksamhet. Då menar jag inte ficktjuvar utan rån.

Jag tror nog, precis som du säger, att man inte ska behöva oroa sig så förbannat mycket. Man vet ju hur det varnas på somrarna i Sthlm, speciellt i tunnelbanan.

Andra tips. Bör man vaccinera sig mot något? Ta med koltabletter?

/B

Grattis, ditt svin...

Hur som helst, om du ska in i Raval (vänster om ramblan om du har havet i ryggen) håll dig till övre Raval (närmast placa Catalunya). Ska du tvunget in i nedre Raval så gå dit på dagtid. På kvällstid ska du inte gå längre in än till Salsitas (uteställe).

Passeig de Grácia och hela eixample är väldigt lugnt och säkert. Lite trista affärer, här går los pijos och handlar. I gamla stan, Barri Gotic, kan du gå runt och handla kläder en hel dag utan att tröttna om du gillar sånt. Området Born, närmare hamnen, till höger i gamla stan på en karta, är småmysigt. Fin kyrka och mysiga torg med flera ok restauranger. Inredningsbutiken DOM är lika dyr som cool. Finns både i barri gotic och på passeig de grácia, förbi Gaudihusen.

Glöm för allt i världen inte att besöka camp nou, tunnelbanans gröna linje, gå av vid Palau reial. Lördagen den 13:e är det match mot Betis.

Mer konventionell spansk shopping (pull and bear m fl) finns t ex på la maquinista, röd tunnelbana, gå av vid fabria i puig. Passa dig för kortspelande zigenare på ramblan. Kolla in marknaden mitt på ramblan, till vänster om du kommer från hamnen. Placa reial, till höger är coolt.

Finns hur mycket som helst. Fy fan, ha så trevligt.