2010-11-08, 00:54
cornerman
Jag ser att det här är en riktigt gammal tråd men jag ska försöka återliva den. Det går att flyga från Arlanda men det är knappast det billigaste sättet. Det finns båtturer från Köpenhamn som är ganska billiga flygeln till Färöarna är också ganska billig om du jämför med i Sverige. Det beror på att Danmark och Färöarna vill ha bra förbindelser, och så är många av båterne lastade med matvaror som ska till Färöarna.

En annan variant är att Först åka till Island och sedan ta sig med båt till Färöarna. Det jag måste tillägga är att resan till Island är inte billig men själva båtresan är.och vill du besöka både Island och Färöarna så är det här en lösning.

Det går också båtar från Bergen i Norge till Färöarna men jag skulle endast rekommendera detta om du är på ett ärende i Bergen. Resan mellan Oslo - Bergen tar nämligen 10 timmar. Om du tittar på n karta så kommer du tro att jag ljuger men det är faktiskt sant. troligen för att man åker upp i så många berg. Det är en vacker resa men onödig om det bara är Färöarna som du vill besöka.

Det går också många Färjor mellan Skottland och Färöarna. Färjan stannar till på dem Skottska öarna Orkney och Shetland på vägen till Färöarna.

Vill du till Färöarna på snabbast möjliga vis åk direkt från Arlanda (jag har inte så bra koll på vilka andra flygplatser i Sverige som åker mellan Sverige - Färöarna.) Vill du komma undan lite billigare Ta ett flyg till Danmark, åk från Danmark till Färöarna med flyg.

Det finns väldigt många möjligheter på hur du kan åka till Färöarna och det är mycket upp till dig som person hur du vill åka. Men resan till Färöarna är i regel dyrare en vad resan till dem flesta andra europeiska länder. Detta är framför allt för att det inte finns så stor konkurrens om att flyga till Färöarna. Kom ihåg att det är ganska dyrt på Färöarna men det är väldigt vackert.