2010-11-12, 06:40
Guadeloupe gör du HELT rätt i att åka till! Bor här för tillfället och det är riktigt jävla nice kan jag säga till dig!
För att först gå lite OT kan jag starkt rekommendera Saint Anne och Point à Chateaux som ligger längst ut på Grand Terre. Den förstnämnda platsen har en rätt schysst strand med massa småpalmer och grejer på (naturligt). På det senare stället så ska (om inte måste) du gå upp på berget där det finns ett stort kors på, utsiken är helt magnifik!
Sen så är snorkligen häromkring riktigt schysst med. Finns många bra platser för ändamålet och bara att kolla på google om du vill ha något mer specifikt i sammanhanget.

För att sedan svara på frågan så borde det inte vara några större problem med flygen härifrån till övriga öar. Bor trots allt närapå en halv miljon människor på Guadeloupe, så förbindelserna är relativt goda. Finns flyg till bl.a. Saint Martin för drygt 1.5-2.0k (t.o.r.), Puerto Rico m.m. Samt även frekvent båttrafik till närliggande öar.

Som en liten teaser kan ja säga att snitt-temperaturen i nuläget ligger på ca 28 grader i sol och vatten, och har (utöver en storm för drygt en vecka sedan) varit sol och så gott som molnfritt varje dag i veckor nu.

Ytterligare en fördel att åka hit istället för SoA är att det inte finns någon större risk för att åka på sjukdomar som malaria etc. (Bara att köra på Hepatit A och B så är det helt cool sen).
Och på djurfronten så finns det i princip inga kryp eller dylikt som är "farligt" i större utsträckning
Prisnivån (på Guadeloupe) ligger generellt sett ungefär på samma nivå som i Sverige eller något över. Vissa saker (t.ex. Rom och fisk) är billigare då de är inhemska produkter. Men det är många varor som behövs importeras och som därför kan vara lite dyrare. Låt dock inte det vara ett hinder för dig, för du kommer inte ångra dig en sekund när du har åkt hit!
Sen om det nu skulle vara av intresse så säljs det weed lite överallt med, och rätt öppet också Plus att hela atmosfären är rätt avslappnad och skön. Inte riktigt samma levnadstempo som i Sverige direkt...

Som ytterligare en liten parentes så kan jag kort nämna att eventuell bilkörning kan vara en rätt intressant historia. Inte riktigt samma marginaler och samspel i trafiken som hemma i Sverige...
Om det inte framgick tydligt nog: Skit i att vara mainstream med SoA och åk till Karibien istället. Du kommer inte ångra dig!

/ Mums