2010-11-13, 06:54
Ursprungligen postat av Zmutser
kan man som svensk åka dit utan att vara orolig för att bli rånad?


Så länge du håller dig till vanligt folkvett och inte gör ett jätteväsen av sig under kvällstid och springer runt i slummen själv etc. så borde du inte vara det minsta orolig i mitt tycke.

Ursprungligen postat av Savoy
Bra initiativ!

Hur är ön jämfört med Martinique? Är det dyrt/krångligt att ta sig mellan de två, eller till andra öar?

Billigaste sätt att ta sig dit, via Paris eller Miami, med vilket flygbolag?

Klimat, är det vanligt med molnigt/regnigt väder? Tycker det ofta är moln på bilder från franska Karibien...

Bra stränder, bra snorkling?


Har inte besökt Martinique, (än), men så vitt jag vet ska det finnas relativt frekvent båttrafik till ön härifrån (osäker på om det är från BT eller P.a.P dock). Så om du vill åka dit så borde det inte vara några större problem!
Skulle rent spontant säga att det är billigast att åka med Air France från Paris. Detta då flyget går inrikes (Guadeloupe är ju en fransk koloni eller va man nu säger), och gissningsvis är de därav också billigast. Detta är dock bara en spontan gissning, men känns rimligt.

Tycker nog att ön är rätt solsäker faktiskt. Utöver en storm för drygt en vecka sedan med regn och vind som hör därtill, så har det varit soligt varenda dag under bra många veckor. Dock så bor jag på Basse-Terre och är inte helt insatt i hur klimatet förhåller sig på Grand Terre som är betydligt plattare etc.

Tja, har du sett några vykort med bilder från karibiska stränder?
De ser likadana ut i verkligheten...
Snorklingen är riktigt nice med, mycket att se och sjukt klart vatten. Bara att tuta och köra med andra ord!


Ursprungligen postat av Qiu-Jin
Guadeloupe är en ö jag vill åka till, dem Små Antillerna är en av världens mysigaste öar och en av mina drömmar är att åka dit.

Får man fråga, hur är folket? Är dem trevliga?

Kan du prata franska eller kreol, kan man klara sig med engelska på Guadeloupe?

Bor du i Basse-terre?

Hur lång tid tar det med bil att åka från Basse-terre till Le Moule? Ön är ju väldigt liten...

Är det som jag föreställer mig att det är; färglada hus, fruktmarknader, vackra stränder och små små städer?


Bor på norra delen av Basse-Terre (ön alltså.
De lokals som jag har träffat är genomsköna!
Stämningen är avslappnad som tusan, och den bild som jag tror existerar av ett helt folk som är lite i stil med "Yaaa-maaan" (om någon nu förstår), stämmer rätt bra överens med verkligheten.

Pratar medelgod franska, och det kommer man väldigt långt med i vardagen. De flest invånarna pratar dock inte engelska i någon större utsträckning.

Guadeloupe är större än vad man tror. Skulle väl höfta på drygt 100 minuter för att ta sig från BT till La Moule. Är drygt sex mil från Point À Pitre till BT och sen ett par mil till bort till La Moule. De större vägarna är i relativt bra skick, men var beredd på att trafiken kan vara ett rent helvete då det i princip bara finns en stor väg som går främst mellan BT och P.a.P. Så räkna med tidsfördröjningar Big Time så gott som alltid, men speciellt runt 16-19 snåret.

Hmm, känner inte till ön riktigt så bra än så att jag kan svara på din sista fråga till fullo. Men finns väldigt många stränder av mer privat karaktär bara i vårat närområde och som dessutom har riktigt nice sand och badmöjligheter. Går runt förbaskat mycket kor överallt också, såväl runt vägdiken som på åkrar... Återkommer med ett bättre svar senare


- Hoppas att svaren var till någon nytta!

/ Mums