2010-11-15, 19:57
lazeer
Ursprungligen postat av asrimk
Generellt sett är det mycket dyrare där. En "vanlig" pizza ligger väl runt 150 kr skulle jag säga. Köttfärspriset nästan det dubbla. Kött är i de allra flesta fallen dyrare. Däremot är fisk billigare än i Sverige. Icke-EU-varor är oftast billigare. Resten är dock oftast en hel del dyrare. Sen tjänar man ju bra mycket bättre där, så det går ju på ett ut (eller i många fall får du mycket mer över än om du hade bott i Sverige, det fick i alla fall jag).
Invandrare finns det gott om, men det är väldigt uppdelat. De områden med mest invandrare i Oslo är Gamle Byen, Grunerlökka och framför allt Grönland. Dit skulle jag inte gå ensam en mörk kväll. Däremot är St Hanshaugen, Majorstuen, Frogner och området kring slottet relativt "invandrarfria".


Hallå där! Grönland är hur lungt som helst att vandra i. Har bott här nu i några månader och har aldrig känt mig hotad eller nojjig på något sätt. Jag har några polare som bor runt om i byn och jag kan lätt säga att jag tycker Grönland är det bästa stället att bo på. Billig mat (kebabrulle 40-60kr), Nära till centrum, relativt billig hyra för ett så pass bra läge, billiga mataffärer, kostar 100 spänn att klippa sig här och om man bara vill ha en hundra släng går man ner till floden och får oftast rätt schysst bruning (gäller att veta vem man ska köpa av.)