2010-12-11, 23:49
slz
Du verkar ha fått ihop en ganska så bra resplan, dock med lite tight schema.

Jag har själv bott i California i ca 3år och åker fortfarande dit och hälsar på minst en gång om året.
10 dagar låter alldeles för lite med tanke på alla sevärdheter. SF är en vacker stad och ni vill nog inte stressa er igenom denna eller någon annan stad. Det kommer att ta en hel dag att enbart köra på the pacific coast highway (1) ner till L.A. Det är denna väg som ni måste köra för att verkligen uppleva kuststräckan. Ni kommer självklart inte att köra konstant heller utan att stanna till här och var.
101 freeway går någorlunda längst kusten på sina ställen men som sagt undvik gärna denna och 5an för maximal upplevelse. Pacific coast highway är ingen motorväg som 101 och 5a och kommer därför ta betydligt längre tid.

Hollywood klarar ni er igenom på en halv dag. Det finns inte speciellt mycket att se där om jag ska vara ärligt. Visst är det kul att ha sett sunset blvd och hollywood blvd med the walk of fame. Detta är också allt de har att erbjuda. Det finns även lite shopping och så.
Det är en stor skillnad att uppleva Hollywood på dagen och på natten. Nattetid så finns där massa nattklubbar och barer att besöka om nu ni är intresserade av detta.

Ni kan även gå på the Jimmy Kimmel show, Jay Leno show eller någon liknande. Alla dessa är gratis att gå på. Ni behöver bara anmäla er innan på deras hemsida, vilken dag ni vill komma så får ni biljett direkt. Där kan ni även se vilken kändis som kommer att vara gäst.

Samma dag som ni besöker Hollywood så kan ni kör i riktning mot Santa Monica och på vägen stanna vid Rodeo Drive (Melrose place). En känd gata med sinnesjukt dyr shopping, bara rika människor handlar här men visst är det kul att se. Ni kanske till och med ser en kändis.

Det finns många vackra stränder i södra california. Nu bör besöka Santa Monica, Long Beach, Huntington Beach (surfarnas beach, lite mer ungdomlig), Newport Beach. Ni bör även besöka Venice Beach (massa skumma typer här, men en upplevelse).

Downtown L.A är inget att hurra för så jag tänker inte ge några tips på detta. Däremot så bör ni hålla ögonen öppna för vilka konserter och divers event som finns i området under er vistelse. Om ni är sportintresserade så kan ni under sommaren gå på Baseball och kolla på antingen Angels eller Dodgers.

Nöjesparker finns det även. Jag kan varmt rekommendera Six Flags, en park bestående av enbart berg och dalbanor och man skojar inte bort dem. Det är heller inte så dyrt inträde och väl inne så får man åka hur mycket man vill. Åkband existerer inte i USA.
Ni kan besöka Disneyland och California Adventure i Anaheim vilket är ett trevligt ställe om ni nu inte väljer att gå på Disney world i Orlando, FL.

Mellan L.A och San Diego så finner ni många vackra platsen. Laguna Beach, Laguna Niguel, San Clemente, Mission Veijo m.m.

Ett annat tips är national parkerna som ligger i norr om SF med de gigantiska redwood träden. Tror till o med parken heter just Redwood.

San Diego är vackert, där finner ni San Diego Zoo vilket jag rekommenderar före Sea World som för övrigt även finns i Orlando. Övrigt så har San Diego inte så mycket att erbjuda i mina ögon.

Er stora upplevelse kommer ni ha I Las Vegas. Det är inte dyrt att bo här och ni kan lätt pruta upp ert rum till ett snäpp lyxigare genom att ge receptionisten en liten extra slant. Ni behöver inte spela för att ha roligt i Vegas, det finna så mycket annat som ni kommer märka väl på plats. De har dessutom världens bästa lunchbuffér som inkluderar precis allt! detta är ett måste!

Minst:
2 dagar i SF
2 dagar att köra ner mot L.A
3 dagar (minst) i LA (hollywood inkluderat)
1 dag i Orange County
1 dag i San Diego
3 dagar i Las Vegas

mexico är trash och jag hade undvikit det om jag vore er.