2010-12-16, 18:17
mästernilses
Det verkar som att företaget hjälper en med allt från boende till att fixa kontantkort till mobilen.

Lönen var sådär, EURO1300 (typ 1000 lats) i månaden. Visserligen är allt äckligt mycket billigare där, men just den punkten är jag måttligt nöjd med. Det är dock en schysst merit och att få erfarenhet inom EU-översättning är strålande för karriären.

Angående boende, så har jag inte talat med om vilka områden som gäller, men de snackade om att hyran skulle ligga kring EURO500 (med el, INTERNET, vatten etc inkluderat). Kostnad brukar ju sällan vara en garanti för standard, men jag kan tänka mig att EURO500 är vad man betalar i medelklassområden i Riga, eller det är åtminstone vad jag hoppas.

Vad gäller brottslighet och trygghet så funkar det väl som på andra ställen, att man sällan råkar ut för något om man håller låg profil och inte befinner sig i de värsta områdena. Med tanke på att Sverige är Europa-ledande i både gatuvåld och våldtäkter, så kanske Lettland är en klar förbättring.

Men som sagt, att få höra lite från någon annan om hur det är att ställa om sig till Lettland och öststatsstandard vore inte helt fel!