2011-01-10, 20:40
Stromstrom
Ursprungligen postat av carltina
Vi tänkte köra ganska korta sträckor åt gången - t.ex. menar Googlemaps resbeskrivning att det tar ca 2:20 att köra från Savannah till Charleston..hoppas det stämmer ungefär. Även om d blir 3 h så klarar man det ju fint. Då tänkte vi köra på förmiddagen (upp i hyfsad tid ) och vara framme till sen lunch eller så, så att man har eftermiddagen kvar på stället (samt dan efter oxå att upptäcka stället). Vi har som ni såg en extradag, som vi lägger på nåt ställe vi vill stanna längre på.

Låter det realistiskt? Var/hur länge tog det för er att köra er rutt?


Vi körde vår rutt på ca 25 dagar. en grej att tänka på är att alla dagar man kör blir halvt förstörda, även om det är en "kort" sträcka som ex Savannah-Charleston som bara tar 3 timmar. Först ska ni vakna, äta frukost, checka ut, komma ut på rätt väg, åka en stund innan det är dags för lunch, komma fram till stan och leta efter rätt infart och vägen till boendet etc... allt detta tar mer tid och kraft än man tror.
Er rutt ser ju hyfsat soft ut och den verkar bra upplagd.

När vi åkte NY-LA så drog vi längre sträckor de dagar vi körde och stannade hellre fler nätter där vi trivdes.

I både Charleston och Savannah är det väldigt populärt med B&B i någon av de gamla vackra som finns där. Det är att rekommendera. Dessutom så kommer ni oftast mer centralt på så sätt vilket är viktigare än man kan tro.
Ni vill inte behöva lägga $20-30 på taxi varje kväll när ni ska hem och sova. Charleston centrum är på halvön i mitten där det finns massor av bra restauranger och barer.

Det finns som sagt bra stränder utanför Charleston oxå, lätt att köra till och mer laid back än daytona (beror ju på om man vill ha os eller inte)