2011-02-04, 08:28
znapie
Ursprungligen postat av antiken
1) Ett bra och prisvärt fyrstjärnigt hotell som vänner till mig har bott på är Silken Berlaymount. Beläget i Schuman, det vill säga EU-distriktet. Ganska centralt, finns bra restauranger och pubar i närheten. Fyra stationer med tuben till absoluta city. Dessutom har de mycket trevlig och servicesinnad personal som inte har några problem med att man slirar till klockan tidigt. Bra frukost och utomordentlig cooktail bar dessutom. http://www.booking.com/hotel/be/silkenberlaymont.sv.html?aid=311094;labe...

2) Shoppas görs med fördel i Louiseområdet. I princip alla designermärken har egna butiker där, samtidigt som området även förfogar över ett mycket bra shoppingvaruhus. Svårt att säga specifika gator vad gäller restauranger, har emellertid en del tips på lager om det kan vara av intresse.

3) Är du ute efter något som likar Stureplan skulle jag definitivt rekommendera Le You. Ofta spelar riktigt feta dj's där, så om du har tur kanske du kan få se Laidback Luke eller varför inte vår alldeles egna husmaffia. Klientelet där är för övrigt ganska ungt, 16-23 (18-årsgräns dock) någonstans är väl åldersspannet. Med tanke på att staden hyser många EU-byggnader springer ofta söner och döttrar till tjänstemän inom unionen där. Där träffar man ofta på trevliga (och inte så sällan ganska privilegierade) människor från Europas alla hörn. Annars är Le Mirano en annan riktigt grym nattklubb. Fräsch och ball lokal, tidigare biosalong som det är.

4) Överallt i princip. Fråga dig fram. Weed är mer regel än undantag på festerna i Bryssel.

6) Tunnelbana funkar bra att ta sig fram med. Går rätt snabbt och brukar aldrig vara problem. Kvälls- och nattetid ser jag dock taxi som en självklarhet. Snabbt, smidigt och inte särskilt dyrt.

7) Som förstagångsbesökare i Bryssel är det väl något av ett måste att se Grand Place. Riktigt ball plats (googla bilder, så ser du själv). Just Grand Place är också något av själva hjärtat i Bryssel. Perfekt ställe att utgå ifrån om ni bara ska ströva omkring på stadens gator och torg för att turista. Dock bör väl kanske restaurangerna i direkt anslutning till platsen undvikas av prismässiga skäl. Vidare finns det ju naturligtvis även en del kyrkor och byggnader med historisk anknytning som måhända kan vara av intresse. Googlas med fördel fram.


1) Ska kolla in det. Hittade annars ett riktgt bra lgh-hotell mitt i smeten för en ganska billig summa pengar 35EURO/natt.

2) Är det där tbanan "Louiza" ligger?

3) Både "Le You" och "Le Mirano" verkar vara grymma, nåt sånt jag söker

4) Då är det inga problem..

5) Nothing?

6) Jag tror att tbanan blir bäst att ta sig fram och i värsta fall taxi efter kl 05.00

7) Vi lär ju hitta massa ställen att besöka, bl.a. "Grand Place" och pisskillen Broschyrer-broschyrer säger jag bara..

Tack för hjälpen!