2011-02-04, 14:14
Stromstrom
Även jag har varit en del i de trakterna. Både Memphis och Nashville är roliga städer där det är mycket fest och röj på Beale street som ligger mitt i (den inte särskilt stora) staden. Kolla också in i den stora pyramiden som jag har som avatar. Det är deras fd basketareana men nu används den väldigt sporadiskt som event-arena. De har även ett Rock & Soul-museum som är bra.

vi gjorde misstaget att bo utanför Nashville i förorten Antioch och det var inget roligt ställe. Taxibilarna ville inte ens köra oss dit för att det var så stökigt. Vi bodde där för att det var ett rabatterat motel...

Jag håller med övriga i tråden och tycker att östkusten är 100ggr roligare än Alabama/Mississippi. Charleston och Savannah är som jag har skrivit i flera andra trådar 2 av mina riktiga favoriter i USA. Det som gör de så bra är att du får bra mat, bra fest, söderns gästfrihet, stränder och riktigt charmiga centrum med massor av gamla byggnader. Charleston är bara 50 år yngre än Göteborg men har jättemycket historiska fina byggnader kvar (till skillnad från mitt Göteborg).

Övriga favoriter på östkusten är Outer banks och speciellt den sista orten Ocracoke. Kill Devils Hills (där bråderna Wright gjorde första flygningen), Kitty hawk mm är nice men lite väl exploaterade på vissa ställen. Ocracoke är naturskyddsområde och det får knappt byggas något allas där. Det är ett litet samhälle med några barer och flera grymma restauranger. Antar att det kan vara lite off för er iofs.

När det gäller Florida så tycker jag nog att västkusten/Golfsidan är bättre vad det gäller bad. Östkusten är lite svajig och många badorter är lite nedgångna, tyckte t ex att Ft Lauderdale inte var någon direkt höjdare.

Smokey mountains är riktigt bra, om ni åker in där så ta en halvdag och vandra lite. Det finns massor av grymma leder där man kan ta bra kort.