2011-02-27, 07:44
Roger Persson
Ursprungligen postat av kattkeso
Jag är svensk, flyttade från Göteborg till Los Angeles för 8 mån sedan där jag bor med min amerikanska man.

Innan jag flyttade över hade vi pratat om att köpa hus i Pittsburgh, anledningen är att vi inte har råd med hus här i LA och eftersom han tidigare bott i Pittsburgh och har sin familj i närheten ville han tillbaka dit. Jag har inga band till USA förutom honom så jag tyckte det lät okej.

Nu när jag bott in mig i LA och det börjar närma sig en flytt börjar jag få panik. Har läst på mer om Pittsburgh och det verkar vara som en sämre version av Göteborg mixat med Dalsland.:'(
Det jag kommit fram till är att det är en gammal industristad som i olika omgångar toppar/toppat listan över mest förorenade plats i USA, nästan allt handlar om sport (jag är helt ointresserad av sport), band/musikgrupper hoppar över Pittsburgh och spelar istället (om man har tur) i Cleveland som ligger 2,5 tim bilresa bort, staden har mer nederbörd än Gbg och är känd för sina kraftiga åskstormar under somrarna och det värsta för mig som är uppvuxen på Västkusten är att havet ligger 8 tim bilresa bort.

Någon som har något positivt att väga upp med? Eller kan bekräfta mina negativa tankar?

Tja, det är väl som ett Detroit Light. En gammal industristad med enormt mycket blue collars som numera går arbetslösa och deprimerade sen industrin flyttade till Kina. Fruktansvärda mängder med negrer bor det också där och de räknas inte in i blue collar-massan. Deras favoritsysselsättning är att röka crack, stå och hänga i gathörnen iklädda basketlinne och sneakers samt att sätta på allt med bröst för att avla fram nya crackrökande negerungar.

De gamla industristäderna i Staterna går på knäna och efter det absoluta skräckexemplet Detroit så kommer de andra som ett litet pärlband av olika nivåer av misär, fattigdom och negroid uppblandning.

Flytta till sydstaterna. Visst, det är mycket negrer där med men i delstater som Texas och Alabama hymlar man åtminstone inte med problemen så som man så gärna gör uppe i det "demokratiska" norra USA.

// Roger P.