2011-04-16, 13:31
JAQ
Ursprungligen postat av Flummig1333
Funderar på att sticka till Sydamerika i början på nästa år. Har redan bokat resa till Australien och San Franscisco men efter insikter har jag kommit fram till att jag inte kommer upptäcka lika mycket där och jag vill åka till en kontinent där jag kan upptäcka mycket och många länder. Helst inte Asien. Dessutom är jag väldigt intresserad utav Sydamerika så det passar istället bättre än Australien.

Vilka länder/ platser rekommenderar ni? Jag vet att jag vill till Argentina och Brasilien. Gärna städerna Rio de Janiero och Buenos Aires. Sedan vill jag bara resa runt, upptäcka all natur, platser som är kända men även sådana saker som är oupptäckta och riktiga guldkorn. Hur långt kommer man pengamässigt med exempelvis 100 000 kronor? Hur länge kan man vara där då och upptäcka så mycket som möjigt? Hur klarar man sig utan någon som helst kunskap utan spanska eller portugisiska? Tacksam för alla svar på mina frågor!


Hur tidsbunden är du? När jag varit ute och rest har jag lärt mig att om man har tider att passa (="Måste vara XXXX då") kostar pengar i form av att det blir dyrare flyg och annat fix. Med flexibilitet kommer man ofta undan billigt, och om man har gott om tid kan man ofta ta en bussbiljett till en annan stad där man kan fixa billigare flyg till nästa plats osv. I Sydamerika kan jag tyvärr inte ge några tips alls då jag själv inte varit där, tänkte dock med åka dit nästa vår och lära mig spanska, men tänkte då bo fast det som just nu pekar på Chile.