2011-04-20, 00:52
hape
Ursprungligen postat av Acropol
låter underbart =) räcker 30 k? hade du tänkt vandra från hostel till hostel och däremellan bo i tält ?
skulle va grymt om man satt upp en slags waypoint. Finns tydligen härliga vandringsleder i europa. När hade du tänkt vandra?


Jag har ingen aning om 30 k räcker, förmodligen räcker det om jag nu inte spenderar hela min budget. Det där med tält låter intressant och sjukt roligt, först tänkte jag på att ta in på diverse vandrarhem men det skulle nog dra en del ur budgeten ifall man spenderade 50 euro varje natt. Tält blir det definitvt!

Har sett lite på amazing race och fått en otrolig kick av att se människor vandra runt i okända utkanter och stadsdelar.

Min waypoint går att fila på, tänkte upptäcka södra Sverige lite noggrannare än vad jag har gjort hittills. Så några dagar reserverar jag mig till Sverige och dess sevärdheter i söder. Senare blir det Norge och Danmark. Jag har bara varit i Oslo och Köpenhamn vad gäller dessa länder så några huvudstadsbesök blir det inte frågan om. Jag är intresserad av natur och bergområden. Tänkte mig efter Skandinavienresan att jag med båt åker över till Tyskland för att upptäcka det underbara landet i ett större perspektiv. Även här kommer transport att förekomma då jag helst vill undkomma stadsmiljön jag redan är bekant med. Efter Tyskland vet jag inte i vilken ordning jag ska fortsätta. Öst eller syd är frågan. Helst länder med mycket natur och återigen håller jag mig undan stadsmiljöer. Kan tänka mig att besöka Frankrikes stadsmiljöer mer ingående men finner det mycket mer roande att utforska Österrikes och Sloveniens bergsområden.

Jag funderar på att dra redan nu i sommar, har ett kapital på ungefär 20 k just nu men den kistan bör utökas ifall en sån här resa ska bli realistisk. 30 k kanske inte räcker hela vägen.

Tips och erfarenheter vad gäller vandring genom Europa tas tacksamt emot.