2011-04-20, 13:02
Clay Allison
Ursprungligen postat av loafmaster
Tycker du är rätt ute på det mesta. Jag dricksar dock efter hur bra service jag får när det gäller restauranger.

10% = dålig service
15% = bra service
20% = kanonbra service
25-30% = exceptionell service som du i princip endast får på högklassiga restauranger



Ja, jag bedömer också servicen. Det är typiskt att de högklassiga ställena som redan i sig är dyra ska ha mest i dricks också.

Ser att jag var mer än lovligt rörig i avsnittet 'köpa drinkar vid baren och bära dem till bordet' ovan.

Det jag menar är att man inte ger 15% av priset på en öl eller drink, utan snarare en dollar, oavsett vad den kostar (inom rimliga gränser). Man ger även en dollar om det är två eller t o m tre öl man hämtar. Sen tippar inte jag i alla fall en dollar per drink för varje ny öl jag hämtar, utan kanske myntväxeln om den är 50 - 75 cent ungefär. Sen kan jag avsluta med att ge ett par dollar vid sista ölhämtaningen om det varit en bra kväll med schysst service.