2011-06-15, 16:08
fnirp
Gjorde en sex veckors road trip hösten 2010 (1500 mil sisådär) och här är lite tankar (och namedropping) om några av platserna du nämner.

Chicago:
Millenium Park (missa inte den gigantiska rostfria bönan), Trump Tower, Navy Pier, Willis Tower (vågar du stå på en tunn plastbit, 413 meter upp i luften? 103 våningar är högt). En stad med massa snygg arkitektur.

Nashville:
Var bara där i några timmar under eftermiddagen, innan vi drog vidare. Inte mycket till drag då (annat än på det stället vi hamnade på, men vi stod för hela draget själva), men småtrevlig stad verkade det vara.

Memphis:
Som stad, riktigt usel. Tillbringade tre timmar med att försöka hitta en fotoaffär och insåg under de eskapaderna att det är en fattig stad, inte mycket butiker eller matställen och många lokaler är slitna eller tomma. Graceland var jag aldrig på, men det verkade bara vara ett kommersiellt jippo.

New Orleans:
Vi bodde nära de franska kvarteren och där kunde de festa banne mig. Första natten tog jag det lugnt och vilade upp mig på hotellet, men natt nummer två kan väl sammanfattas med Yi-haaaa. Fy satan i gatan vilken fest. Det finns många barer, stripklubbar och musikställen på Bourbon street där allt kan hända. Åkte hjulångare på Mississippi, fast det var väl en sådärupplevelse. Det visade sig vara en hjulångare byggd 1975 som gick på diesel, inte kol. Visst, det var kul att ha gjort det, men mer än så var det inte faktiskt.

Grand Canyon:
Med facit i hand var det en grym besvikelse att flyga över GC. Jag satt på fel sida, med motljus och ingenting att se och de som satt på rätt sida, hade såna där underbara fönsterrutor som gör det omöjligt att fotografera. Så det var inte många som klev av planet 45 minuter senare och var nöjda.
Nere på backen vid Southern Rim var det en storslagen syn dock. Så gigantisk att det är svårt att greppa och fatta att det är på riktigt när jättestora kondorer glider förbi.
Vi åkte även till Antelope Canyon där det var kommersiellt värre, men betydligt trevligare och snyggare än Grand Canyon. Måste ses för att förstås.
Dock var stora behållningen att åka gummibåt i värmen på Coloradofloden, från kraftverket i Glenn Canyon och nedströms. Det var riktigt wow med flera strandhugg, trevligt folk på båtarna och massa sol och utsikt.

Las Vegas:
Vad kan man skriva här som inte redan är skrivet? Så mycket att se, så mycket att göra. Fastna inte hela kvällen på nåt enskilt casino, utan gå vidare och se alla gratisshower, betalshower och storslagna byggnader. Stratosphere rekommenderas för läskiga åkturer (uppskjutet mitt i natten är tokläskigt, känns som att åka upp i rymden och lämna jorden helt) :-)

Los Angeles:
Universal Studios är ett måste. Det är en kombination av nöjesfält och inspelningsplats med kulisser och soundstages. Alla attraktioner har naturligtvis koppling till filmbolaget Universals filmer och ta en guidad tur bland filmkulisserna där man får se en massa kända vyer och filmtricks (första turen rekommenderas innan det är smäckfullt med folk). I turen ingick även King Kong 3D och den attraktionen kan bara sammanfattas med WOW. Måste verkligen upplevas.

San Francisco:
Här fyller man lätt flera dagar. Jag var där i tre dagar och tiden räckte inte riktigt till men hann med Muir Woods, Cable Cars och Cable Car Museum (fem dollar för att åka Powell Station till Victorian Park, dvs Powell-Hyde Line, vilket var en mycket trevlig åktur), Alcatraz, Chinatown, Fishermans Warf, gå över Golden Gate Bridge, Lombard Streets berömda kurvgata, Pier 39, gå på Lou's Pier 47 vilket är en bluesbar i hamnområdet, Gå på The Buena Vista och drick Irish Coffee på stället som uppfann den.