2011-10-10, 19:20
MilkywayBob
Ursprungligen postat av Savoy
Är mycket intresserad av detta - hur gick det på tillbakavägen? Grejen är att vi ska åka till Israel för första gången nästa år, och ska försöka se så mycket vi hinner av både riktiga Israel och Västbanken. I nuläget Betlehem, Ramallah och Jeriko i den ordningen.

Så, mer specifikt: Vad innebär kontrollerna när man åker ut från palestinskt område igen, vad innebär t.ex. "förnedrande"?
Hur noga är de på Ben-Gurion, måste man göra sig av med alla "bevis" på att man varit i palestinska städer, eller är det bara om man flyger t.ex. israeliska bolag? Skulle ju vara synd om man inte kan köpa med sig någon pryl därifrån. I värsta fall får vi väl flyga hem från Amman, antar att de inte kollar lika hårt när man lämnar landet landvägen.


Hehe, det var inga trassel alls. Jag hjälpte en kille med att dela ut dadlar i Jericho hela dagen och begav mig sedan tillbaka med honom till Jerusalem, den israeliska sidan. Jag visade upp mitt pass vid en kontroll, that's it. Han behövde inte visa något (han var f.ö. palestinier).

Nej, man tror att situationen ska vara krånglig osv. Men den var inget alls. De skrev inte in någon data eller något. Kollade bara på bilden på mitt pass i 5 sek och gav tillbaka det. Jag stödde inte på något besvär alls.

För att vara tydlig: De har ingen koll på att jag varit i Palestina, och det skulle heller inte ha varit några som helst problem. Absolut inga problem.