2011-11-02, 14:51
Ursprungligen postat av Drivaren
Tack för info. Fanns det någon orsak till att du inte tog dig överland hela vägen från Ankara? Kollade nämligen lite på flygbiljetter och det ser ut att man får tur och retur till ankara för ca. 1500kr medan Diyarbakir ligger runt 3700kr. Hur länge var du där? Jag tänkte resa i 1 månad men har egentligen chansen att vara även längre.


Orsaken var att jag hade ont om tid. Jag besökte en kamrat i Ankara, och därefter flög jag en kväll från Ankara till Diyarbakir och reste vidare tidigt nästa morgon till Irak. Jag hade också rest över land i Turkiet tidigare och besökt ställen som Kappadokien så det intresserade mig inte så mycket under den här resan. Om du har mer tid bör du definitivt åka över land och stanna i Kappadokien och sova i en grotta!

Jag flög med Anadolujet vilket är ett turkiskt budgetflygbolag och betalade bara 220kr för biljetten! Jag flög in till Ankara från Ukraina. Varför skall du flyga t/r till Turkiet om du tänkt ta dig till Iran? Då måste du ju ta dig tillbaka samma väg... Varför inte flyga ut från Iran som jag gjorde?