2011-11-05, 11:21
madner
Ursprungligen postat av Vukovar
Okej, fan vad najs. Ser framemot att besöka Skopje speciellt. Länge velat göra det. Skulle man kunna få tre korta recensioner på dessa tre städer?Visegrad: Fan vad najs, det är ju lite den känslan jag letar efter. Hur är det att bada i Drina föresten? Går det? Är den lika kall som Neretva, är strömmarna starka?

Zenica: Antar att staden på det sättet påminner mycket om Tuzla med det gråa diset som kolkraftverket släpper ut. Skulle vara najs att se zmajevi spela där nån gång. Får boka biljetter snart...

Aha, så det finns inte mer att se än bron i Mostar och tillhörande delar? Lite trist... Aja, jag har i alla fall alltid varit svag för Neretva (så vacker och så grön). Bara att åka på vägen längst floden är en upplevelse i sig. Och värmen, jofan, den känner man igen. Köpte ett par päron när vi åkte genom Mostar en gång, och de var såpass varma att de kändes som att de hade kokats. xD

Trebinje: Låter fan riktigt sweet. Blev sugen nu, har ju bara varit på genomfart (när man skulle till Montenegro) och han inte uppleva så mycket. Märkte verkligen varför staden fått ryktet ifrån.

Tuzla är en trevlig stad med trevliga människor (hatet som finns i andra bosniska städer finns nästan inte här). Dock skitig och smutsig, men det får man ta!

Bihac är jag extra taggad på att få besöka. Hört mycket gott om den staden. Hur är en typisk bosnisk stad? Är Prijedor typ som Tuzla eller?

Din beskrivning att Banja Luka låter väldigt lovande. Bosniska brudar är i överlag fina, men om de finaste finns i Banja Luka så måste dem vara riktigt jävla heta. Hört mycket gott om banjalucke cevape, är de i klass med travnicke? Dem var riktigt jävla goda. I övrigt ska det bli riktigt spännande att besöka Bosniens näst största stad!

Sarajevo är ju såklart ett måste. Länge velat besöka den staden. Funderar faktiskt även på att dra på gudstjänst i den gamla kända katolska kyrkan med när jag väl genomför roadtripen.

Låter väldigt intressant. Är en sucker för sånt där. Får väl stanna upp och beundra naturen där lite grann, om man ändå svänger förbi Visegrad.

Tack för att du tog dig tid och skriva dessa rader!
Det var mig ett sant nöje. Drina är kall, eller svalkande om du så vill. Strömmarna är på sina håll rätt starka, så det gäller att se upp. Det finns säkerligen mer att både se och göra i Mostar, dock så är ju bron stadens signum. Banjalucki cevapi är helt klart i klass med travnicki. Utseendemässigt skiljer de sig då de sitter i hopp, "fyra i rad".Tuzla behöver du inte ens nämna. Den staden kan jag lika bra som min ficka. Min far är nämligen därifrån. Andra hälften av släkten är från östra Bosnien.


Sarajevos katolska katedral är ett arkitektoniskt mästerverk, helt klart värd ett besök! Lycka till med din roadtrip, ett besök i Doboj också och du har täckt in i princip hela Bosnien!