2011-11-15, 20:23
Ursprungligen postat av telepati
Hej kära internetvänner!

Jag och en kamrat tänkte fly landet och satsa på Spanien. Vi vill främst till Malaga, men vilken stor stad som nu kan tänkas ligga vid kusten är av intresse. Barcelona känns lite för uppenbart, så det är plan B.

Hur ser det ut med boendesituationen? Vad är rimligt att betala för typ en tvåa i ett soft område?
Jag har erfarenhet av IT-support och har bland annat jobbat i Dublin, finns det liknande jobb i Malaga eller övriga delar av Spanien?

Hur ser marknaden ut för andra jobb? Barer, restauranger och affärer etc? Vilka löner snackar vi?

Tipsa gärna om sidor eller andra ställen där man kan få vettig information!

Tackar och niger


Hej!

Telemarketing jobb finns det gott om, men oftast ska man kunna flytande Spanska (samt Engelska såklart). Finns en del kundtjänster där de söker engelsktalande + något utav de nordiska språken. I regel ska man väl ha en himla tur för att hitta jobb här nere. IT jobb (databas, utvecklare osv) finns det gott om alternativ för, men barer och restauranger den här tiden om året är det i stort sätt kört att hitta något. Jag impuls-lämnade mitt telefonnummer i en bar nere i hamnen i Fuengirola, de sa att de precis anställt en tjej men skulle ringa om något dök upp, två dagar efter dök denna tjej inte upp och vips - så fick jag jobbet (det ända jobbet jag "sökte" - lämnade inte ens in cv). Jag tjänar 7 euro i timmen, svart, sen blir det mellan 10 och 30 euro i dricks var dag. Har en kompis från Sverige som bor med mig och killen tillfälligt som sökt jobb konstant i tre månader utan att finna något... Kan tänka mig att det kommer dyka upp en massa jobb när nästa säsong börjar i mars/april nästa år.
Kolla runt på
http://spain.xpatjobs.com/
http://www.thinkspain.com/services/joboffers/

Lägenhetsprisen är kalasbilliga jämfört med Sverige. Vi betalar £450 i månaden för en fyra på shoppinggatan, ett kvarter från stranden och hamnen med balkong och havsutsikt. En bra sida är http://www.enalquiler.com att kolla (om man kan lite spanska). Det är oftast en månads deposition och man måste i stort sett ha jobb för att få hyra, om det inte är av privat personer, men sånt är ju enkelt att förfalska..

Allt annat är också billigt jämför med Sverige. Även de dyrare mataffärerna är billiga jämfört med Svenska priser.