2011-11-19, 01:12
Davoodo
Ursprungligen postat av Arbetarbroder
Jag vet ärligt inte om detta är en tunn trådstart, men jag skapar tråden ändå. Det är trots allt en historisk tågsträcka.

Tågsträckan som slutar vid Mombasa vid Kenyas kust är historisk. Den byggdes under tiden Kenya var kolonaliserat av britterna och sträckte sig in i Ugandas huvudstad Kampala. Efter oroligheterna i Kenya efter valet 2007 så förstördes stora delar av sträckan mot Kampala och jag tror fortfarande inte den är i bruk hela vägen in i Uganda.

Eller är den det? Jag ska till Nairobi snart o har en vän i Kampala. om tåget går dit så vore det perfekt!

Huvudanledningen till att jag startar den här tråden är för att höra om någon har åkt den? Och vilka erfarenheter ni har från den här sträckan.
Jag kommer landa i Mombasa och stanna där två dygn för att sedan ta tåget mot Nairobi. Kan man ta för givet att det finns platser på tåget? Detta kommer vara veckan innan jul..
Det är huvudfrågan..

Sen kommer jag ta tåget tillbaka till Mombasa i blrjan av januari och de är lite samma fråga där..
Är medveten om att de går flitigt med flyg mellan Kenyas två största städer men jag är alldeles för flygrädd för att välja det alternativet..

Men alla erfarenheter är av intresse från er som åkt, saker som priser, säkerhet ev. sevärdheter längs med sträckan osv.

(Detta är postat från min mobil så jag ber om ursäkt för ev. stavfel)


Jag flög mellan Nairobi och Mombasa. Är det inte långt tågvägen?