2011-11-30, 14:12
SpaceBound
Ursprungligen postat av Andre-Axel
Tjenare! Nu är det dags om cirka en månad för mig att åka iväg till mellanöstern och se de fina landskapen. Blir borta i cirka 1 månad och hade tänkt besöka jordanien i en vecka samt iran i 2œ-3 veckor.

Men jag har lite frågor.
Just nu är det spänt läge i Iran, ambassader stormas, oroligheter m.m. Jag kör enligt resonnemanget att så länge inte UD strikt avråder från resor dit så åker jag, är detta dumt tankesätt eller rimligt?

Jag är bara 19 år och ser inte ut som en världsvan 35-åring, dock har jag rest mestadels själv hela livet (burma, kambodja, kina och massa länder själv) och har aldrig varit något problem. Men denna region är ny för mig, och trots att jag läst jäkligt mycket om Iran så kan jag ändå inte sluta noja lite över en grej. Jag är riktigt jäkla blond och blåögd och klär mig inte som en hippie, utan har "normala" kläder. Kan detta vara ett problem tror ni? D.v.s - Har spänningar ökat mot västerlänningar rent allmänt tror ni eller är de rätt coola så länge man inte glider med USA-flaggan på hela ryggsäcken?Haha asså, jag är från Iran och reser dit varje sommar. Jag är precis som du och klär mig rätt "normalt" men när man är där så är stilen helt annorlunda. Allt är så fake där så om man har på sig märkeskläder inser inte människor att det är riktiga och inte fake. Det där med usa vet jag inte, jag tror inte att folk bryr sig så mycket om dina kläder har usa:s flagga. Du kommer nog att sticka ut lite eftersom att NÄSTAN alla där har brunt hår och bruna ögon, och det kommer att märkas tydligt att du inte är därifrån, tro mig, när jag går ut så märker alla på något konstigt sätt att jag är iranie men att jag kommer från europa...:S

Sen tycker jag inte att du ska ta det hela så seriös och plugga om Iran och religonen