2011-12-21, 22:23
Ursprungligen postat av Loranga
Med tanke på oljepriset, får vi se ännu större plan i framtiden.?


Tveksamt. Redan A380 börjar bli för stor för många flygplatser att hantera effektivt och det gäller dessutom att göra en avvägning mellan storlek på flygplan och turtäthet. Turister kan acceptera få avgångar och planera resandet därefter men som affärsresenär som ofta bokar med kort framförhållning är detta naturligtvis inte acceptabelt. Det kan därför löna sig mer att köra mindre plan (A330/A340 och i framtiden A350 om vi håller oss till Airbus) oftare.

Jag tror att flyget blir tidigt ute med att byta till alternativa bränslen, både därför att oljan blir allt dyrare, logistiken är relativt enkel och jetmotorer är lätta att anpassa till olika bränslen.

Ursprungligen postat av Metroper
Komforten är superbra ombord, den är både tyst och stabil. Vi flög med Lufthansa och de hade bra underhållningssystem ombord där man bland annat kunde se kamera från stjärtfenan. Rätt cool när man landar att se vad piloten ser.


Det finns på många Airbusplan, SAS A321 har tex en framåtriktad kamera på noslandningsstället. Kul när det är lite sidvind