2006-01-08, 10:45
RootMos
Vill du få reda vad som händer skall du köpa Guía del Ocio, finns i alla kiosker. Alternativt kan du läsa på deras hemsida, http://www.guiadelocio.com/. På http://www.webmadrid.com/ kan du nog också hitta en del.

Se till att ta dig utanför Madrid också, åk till Segovia, titta på den romerska akvedukten och ät sedan stadens specialitet, bakad spädgris. http://www.segoviamint.org/english/segovia.htm. Åk till Valle de los Caídos och se den kyrka som Franco lät bygga till minne av inbördeskriget, och där han själv ligger begravd. Kyrkan är insprängd i berget, och på toppen av berget står ett 150m högt kors. http://www.patrimonionacional.es/valle/valle.htm. Nära Valle de los Caídos ligger El Escorial, där finns ett kloster som är rejält stort. I detta kloster ligger en massa spanska kungar och multnar, i kistor travade uppåt väggarna (bild).
Vill du se något som ser riktigt spanskt ut kan du åka till Chinchón, en liten mysig by/stad en knapp timme från Madrid med buss. http://www.turismochinchon.nopanic.com/