2012-01-17, 15:20
Koiho
Ursprungligen postat av Germanofil
Tack för den sidan. Ska jag kolla in närmare.

Jo, vi har också funderat kring detta. Men saken är att vi ska stanna ett par dagar i Edinburgh först innan vi ger oss av ut på landsbygden. Är det då värt att ta sig tillbaka till Flygplatsen bara för att hyra bil menar du?


För det första så är Edinburgh en mycket promenadvänlig stad med gångavstånd till det mesta. För det andra, det kan bli svårt och dyrt att hitta parkeringsplats i staden. Speciellt om det ska vara hyfsat centralt och nära er bostad (var ni nu väljer att bo någonstans). Sedan finns det ställen där man måste flytta bilen så fort ens tid har gått ut. Det är alltså inte säkert att man kan ha bilen på samma ställe, och springa och köpa nya parkeringsbiljetter/tillstånd i dessa maskiner heller. Och det kan ta tid att hitta parkeringsplats.

Sedan kan det vara ett helvete att köra i centrala Edinburgh. Vilket vi som har varit där kan intyga. Mängder av vägarbeten som aldrig tycks bli klara, eller så hittar man på ett nytt projekt. Det har blivit värre sedan man bestämde sig för att bygga spårvagnar, något som man har börjat bygga men sedan fått ändra planer pga dålig ekonomi. Det är trångt och kan bli långa köer. Många enkelriktade gator också. Jag har även åkt buss i staden, och det är inte så mycket bättre för bussarna med tanke på hur trafiken ser ut. Det gäller framförallt stadsbussarna, och inte flygbuss.

Ska ni inte använda bilen i Edinburgh (vilket inte behövs då det är gångavstånd till mycket), så är det faktiskt värt att åka tillbaka till flygplatsen (20-25 minuters restid) för att hyra bil.