2012-02-01, 22:20
Ursprungligen postat av djungelbok
Ska förmodligen åka och praktisera med en vän i Windhoek, Namibia i år men har ingen aning om hur staden faktiskt är. Finns det någonting som vi inte bör missa när vi väl är där?
Eller kanske någonting som absolut borde undvikas?
Vi ska vara där i drygt en månad, och på helgerna kommer vi nog ha tid för mindre utflykter, så sådana förslag välkomnas också.
Och är det förresten någon som har koll på hur klimatet ser ut där i November-December?


Windhoek är en jäkligt cool stad. Du kommer förmodligen hänga en del på Joes Beerhouse som är en social hotspot med fantastisk afrikansk mat. Det finns en del nattklubbar i stan på helgerna men eftersom det var två år sedan jag var där så kan klubbarna ha bytt namn så jag avstår från namn.

Jag gillar verkligen Windhoek och namibier, coolare folk får man leta efter. Brottsligheten ligger på barnstadiet, en del stölder från hotellrum är det man ska bekymra sig över. Lätt åtgärdat.

På veckodagarna är Windhoek kanske inte så festligt, då är det arbete som gäller. Ja Joes Beerhouse har alltid mycket fullt men ändå

Swakopmund är en trevlig utflykt på kusten, tar väl ett par timmar med bil men utmärkt väg. Kör 4x4 motorcykel på de enorma sanddynerna, ät gott och festa i stan. Fascineras över de enormt breda gatorna. Gå till Peters antikbutik och shoppa lite tysk kolonialmemorabilia. I stan kan du också arrangera för besök på urangruvan Rössinger Rio Tinto.

Walvis Bay ligger någon mil från Swakopmund och är också värt ett besök. Mellan Swakopmund och Walvis Bay ligger ett lyxvillaområde och det var där som Angelina Jolie födde Brad Pitts son (i serien värdelöst vetande).

Skelettkusten ligger här och det går säkert att fixa utflykt även om jag själv inte har gjort det

Man kan också fiska haj från stranden.

En längre utflykt från Windhoek är till Lüderitz, jag har inte varit där själv men många påstår att om man inte har varit i Lüderitz så har man inte upplevt livet. Go figure. Jag ska dit nästa gång och se om det stämmer.

Men en månad i Namibia är något som du verkligen ska se fram emot.