2012-02-20, 14:17
Tack för alla svar!

Nu har vi planerat vår färdväg. Efter att ha läst på lite mer bestämde vi oss för Ljubljana, och inte Zagreb. Vi kommer med tåget till Ljubljana första kvällen, sover över, tillbringar nästa dag i staden, och åker sedan vidare till Rijeka på eftermiddagen, sover en natt. Där hyr vi bil och kör till Plitvice nationalpark. Vandrar i parken, sover en natt på hotell i parken, kör tillbaka till Rijeka efter lunch nästa dag, lämnar in bilen. Därefter båt till Rab (tack för tipset, Crimson Sky!). Stannar på Rab fyra nätter, sedan buss till Rijeka och tåg tillbaka hem (för att vi ska hålla oss inom Interrail-kortet 5 resdagar inom 10 dagar).

Alla hotell är nu bokade. Om någon har tips på en bra biluthyrning i Rijeka så är det välkommet - det verkar ju finnas t ex Hertz, men med google går betydligt billigare alternativ att hitta, men till dem hittar jag ingen vettig fysisk adress - kanske bättre med Hertz då? Sen funderar vi också på bästa bilvägen Rijeka - Plitvice. Google maps föreslår motorväg A6 rakt österut, sedan A1 söderut, och sedan väg 42. På ett annat forum föreslog någon att man skulle ta kustvägen (väg 8), som är kortare och vackrare, men det verkar bli massa småvägar på slutet då. Är 3 timmar en rimlig uppskattning för körtiden, eller går det fortare än så?

Något vi inte ska missa på Rab? Tips om bra stränder? Vi kommer att bo i Palit, 10 minuters promenad nordväst om Rab Town. Vi kommer inte att ha bil på ön, vad är bästa sättet att ta sig runt? Promenera? Hyra cyklar? Lokala bussar? Lifta?