2012-02-20, 17:33
karamella
Ursprungligen postat av kissemjau
Hur funkar det om man ska fara till New york för att typ jobba lite och leva livet någon månad?
Jag och min kompis funderar på dra dit till hösten.
Finns det ingen chans? Eller måste man försöka få jobb som Au-pair för att få komma in i landet ens?


Under sommarmånaderna kan du göra camp america. Då får du mat+boende etc på läger, jobbar som lägerledare och får sen lite resetid. Du betalar för att anmäla dig, men får sen tillbaka de pengarna när du är klar i en slags "lön". Allt som allt kan du gå +-0 på en sådan USA-resa (ca 3 mån resa).

Au pair är ju tänkt att man ska jobba ett år. Det är en ganska tidskrävande process att få visumet och du måste gå igenom en au pairorganisation som du även måste betala avgift till. Är det verkligen värt besväret bara för någon månad? Har svårt att tänka mig att någon familj vill ta emot dig för sån kort tid.

Om du är 21 eller yngre finns t.ex. Lions, som sponsrar svenska ungdomar att resa utomlands till valfritt land. Jag åkte en månad till Turkiet med allt betalt av dem - flygbiljett, mat, boende, läger etc. Alla andra som åkte stack till Kalifornien, inte så konstigt kanske. De flesta Lionsresorna är 3-5 veckor.

Jag skulle absolut inte ha som mål att jobba i USA. Sök distanskurser vid universitetet, ta CSN, bo gratis hos folk via t.ex. Couchsurfing.