2012-02-27, 21:38
Tjaeng
Ursprungligen postat av Canalates
Ska till Los Angeles lite senare i år och tänkte testa Business Class men nu är det så att jag aldrig flugit Business Class med American Airlines, British Airways eller Lufthansa.

Just nu är jag inne på British Airways då jag läst på internet att dom har väldigt trevlig Business på 747;orna (upper deck).

Någon som kan flika in med tips på "bra" Business-class? Vill ju gärna ha det gött när man slänger upp 23.000 (BA)

Eller har ni annat bolag att rekomendera? Måste flyga till LA med max 2 stopp (helst bara 1).

Uppskattar tips.


British Airways är ett smart val. Annars har även Swiss en modern business class som potentiellt sett är den bästa av alla europeiska alternativ om du reser ensam (konfigurationen gör att säteskvaliteten varierar beroende på vart man sitter). Direkt till LAX via Zürich (trevligare flygplats än Paris/Frankfurt/London). KLM, Air France och Lufthansa har sämre säten (ej 180 graders lutning i sovposition). Om du nu bestämt dig för business bör du nog välja det mest komfortabla alternativet med tanke på flyglängden för en resa mellan Europa och den amerikanska västkusten.

Om du känner dig riktigt galen finns det faktiskt direktlinjer till LAX från Tel Aviv (El Al) och Dubai (Emirates). Den senare har ofta fares som kan bli så låga att deras first class kan konkurrera prismässigt med andra bolags business. Flygtiden på massiva 16 timmar och 30 minuter är också sådär lagom imponerande för non-stop.