2012-02-27, 23:52
Ursprungligen postat av Canalates
Jag har rätt så mycket poäng hos AAdvantage, inte överdrivet mycket men tillräckligt mycket för 2 gratis resor i Ekonomi tur / retur. (tror jag har någonstans kring 95.000 poäng hos AA).

Dom kan jag dock spara och inget jag behöver använda idag då dom inte försvinner.

Angående platsreservation på BA? Är det dyrare i Business Class? Har för mig att det gick på någon hundralapp när jag flög till Kalifornien senast, jag valde dock att inte välja plats förens 24 timmar då det var lite lågsäsong då.

Men om jag bokar hos BA ska jag först ringa och kolla vilket datum dom har en 747 med säte 64A eller 64K ledigt då jag bara måste ha dessa platser om jag pungar upp 23 lök.


Om du har 95K på AAdvantage så är du kanske AA Platinum? Det motsvarar OneWorld Sapphire eller BA Silver. Då kostar det inget att boka sittplats före 24h innan avgång. Alla kan kostnadsfritt välja sittplats när check-in startar 24h innan avgång oavsett status.

Ja om du måste/vill betala för sittplats redan när du köper biljetten så kostar det mer i Business class, och ännu mer för övre däck. Jag tror det ligger på ca 400-500 kr per fligtsträcka. Om du måste ha 64A/K så är det mer eller mindre nödvändigt då dessa platser inklusive 62A/K ryker ganska fort. 62K är för övrigt bästa platsen Den är lite bättre än 62A när det gäller "privacy". 64A/K är också jättebra platser men lite mer instängda.

23K är mycket pengar men ganska billigt för en business class biljett till LAX. Normalpriset ligger på ca 33K-35K.

Saken är ju den att om du åker två långdistans per år så kan du åka business class för ca 13K T/R. Om du är lite flexibel vad gäller resdatum. Samla ihop 30K Avios på kontot och använd dessa för uppgraderingar (Betala för Economy+ och använd Avios för uppgradering). Du får tillbaka lika många Avios (för Economy+) som du spenderar för uppgraderingen. Nollsummespel, men det förutsätter att du först samlar ihop ca 30K Avios.