2012-03-15, 19:11
Anakronistisk
Ursprungligen postat av vonOlof
Jag kan bara uttala mig om Estland, har inte varit längre in i Lettland landsvägen än en bit in i den delade gränsstaden Valga/Valka.

Avstånden är korta och vägarna är numera i utmärkt skick. Estland är ett platt land med raka landsvägar, bara att köra dit man ska. Motorvägar förekommer egentligen bara vid ut/infarter runt främst Tallinn, i övrigt är det oftast vanlig landsväg med en fil åt vardera hållet samt vägren.

Jag bugar och bockar för ett bra svar!
Trevliga etapper kan vara Tallinn till Tartu/Dorpat, sedan därifrån till Valga/Valka och in i Lettland. Därefter tillbaka till Estland längs med Östersjökusten och sedan längs svenskbygderna tillbaka till Tallinn och färjan hem.

Det låter som en trevlig rutt, men vi hade snarare tänkt oss något i den här stilen: Vi börjar med att ta färjan till Tallinn och efter några dagar ta oss vidare till Hapsal, för att sedan åka ut till någon av öarna och/eller Pärnu och därefter besöka ett slott i Lettland (Turaida), avsluta resan i Riga och sedan ta färjan därifrån till Stockholm/Karlshamn.