2012-03-19, 02:55
Ursprungligen postat av Anakronistisk
Vi får se om det antingen blir Ormsö eller Dagö/Ösel (vi är lite ambivalenta över vilken ö vi skall besöka) eller bådadera. I vilket fall som helt så vill jag återigen tacka dig för det du har bidragit till den här tråden!

Det kanske lite udda i sammanhanget när jag försöker ge tips om i synnerhet Ormsö är att jag själv aldrig har varit där ännu. Jag har alltid stannat i Hapsal när jag har varit i dessa väderstreck.

Däremot har jag i princip kontakt varje vecka med folk som håller till därute när de kommer loss hemifrån Sverige, anförvanter/återvändare som håller mig informerad om vad som sker och hur allt funkar från tid till tid.

I mitt tidigare inlägg antydde jag i förtäckta ordalag att det ibland kan vara knepigt att få med bilen på Ormsöfärjan. Sovjetpolitrukerna försvann inte automatiskt från landet bara för att Estland förklarade sig självständigt, numera har de skaffat sig positioner inom kommunalpolitiken i "klena regioner" och gynnar bara sig själva.

Alltså dåliga odds att som turist med svenskskyltad bil få med sig ekipaget ombord om några svenskhatande kommunalpolitiker med ryskklingande namn har bokat in tur/retur eller omvänt till fastlandet med sina bilar, oavsett om man själv redan dagar i förväg har beställt biljetten.

Därmed inte sagt att det alltid är så, men det är ett klart problem för de icke permanent bosatta på Ormsö att aldrig veta om bilen kommer med eller inte.