2012-03-20, 06:17
Academy
Landade första gången som 16 åring på Don Muang i Bangkok 1982. Min pappa arbetade åt Thai Airways och var stationerad 2 år i Bangkok. Det första jag såg när vi gick till flygplats-parkeringen, var elefanter som arbetade på ett vägbygge utanför (dom breddade Viphavadi Rangsit tror jag), elefanterna drog timmer bakom sig för att släta ut vägmassor och göra vägen plan.
Var ut på en del dag trippa medans min pappa arbetade, speciellt kommer jag ihåg att vi (jag och min då 19 årige bror) skulle åka till Krokodil farmen i Samut Prakan. Då var Samut Prakan inte en del av Bangkok utan en stad utanför, och vi åkte Toyota buss ut dit till ett torg, där vi var tvungna att byta till cyckel rickshaws, eftersom bilar inte kunde åka i centrala Samut Prakan...
På vägen ut till Samut Prakan, var bussen stoppade av en vägpolis, eftersom vi hade kört för fort. Vi tyckte också att det gick lite väl fort, eftersom bussen körde om en ambulans under utryckning.

Vi spenderade en långhelg i Pattaya, som då var praktiskt taget bara en gata, dvs beach road. Walking street var öppen för trafik under 24/7. Det fanns endast några barer, kommer mest ihåg Grace som var det största ölbaren i Pattaya då.
Vattenskotrar fanns även då att hyra, men dom hade vanliga utombordsmotorer på 25 hästar, dvs inte water-jet som idag.
Jag tappade bort min bror och min pappa under en kväll, dom gick väl vidare och såg inte att jag satt kvar och tittade på lite Thai-boxning. Men det var inga problem, får alla lokala damer frågade om jag letade efter min pappa och min bror, och visade mig vägen till diskoteket där dom hade satt sig. Det låter kanske lite konstigt att dom bara tappade bort mig sådär, men Pattaya var inte stort på den tiden, så dom var inte ens oroliga om att jag skulle hamna i dåligheter. Så man har faktiskt varit med om att se Pattaya som en liten fiske-by, och inte ett sex-träsk.

Numera bor och arbetar jag sedan 9 år i Bangkok, och är gift med en Thailänsk fru, och Thailand är en skugga av sitt forna jag om jag får säga min mening. Kriminalitet och droger, våldsbrott och skams är daglig-mat nu. Förfärligt, men jag älskar Thailand ändå.