2012-03-26, 09:52
Ursprungligen postat av t1gerblood

Tack för infon Hur är det med andra resande ''ungdomar'' där borta då? kan tänka mig att de lär finnas rätt mycket jänkar-studenter

Jag vet inte, såg inte så mycket jänkarstudenter, de verkar fastna längre norrut. Antingen är de fulla i Mexico eller så fastnar de på jamaica eller nån av de andra gräsrökaröarna norröver. Rikemansbarnen hittar du oftast i bahamas...

Ursprungligen postat av t1gerblood
Kan tänka mig att glida runt lite, kanske mellan dessa öar, Dominica verkar vara jäkligt fint och känns som det är ett måste Haiti är jag inte så väldans sugen på, det verkar ju dock finnas oändligt med öar, men hur är det att resa mellan dessa?

http://imageshack.us/photo/my-images/24/65105931.png/

Hoppas bilden duger


Den biten av karibien du valt är väldigt båtturistig, visst det finns en del chartermål på dessa men de flesta rör sig med båt.
Du kan dela in turisterna i 3 grupper.

1. Cruiseshipgängen, de åker de stora skeppen som lägger till på en ö under en dag, då ska det turistas gärnet och köpas så mycket skräp som det är fysiskt möjligt att släpa ombord på båten. När det är cruisedays på småöarna så ställs det om till lura whitie mode på de locala. Visst gillar man strumpor i sandaler så go for it

2. Charterseglarna. Man betalar 50000 för att få segla en båt i karibien i två veckor, kommer ner i torra rena kläder, seglar din mooringskatamaran eller liknande från de lokala yatchstationerna till de närmsta öarna. Dessa finns som bareboat (utan skeppare) eller skippered (dööh) och i vissa fall crewed (luta dig tillbaka njut av paraplydrinken och se karibien röra sig runt dig) och det är bara att välja beroende på hur duktig du är. Dessa hamnar lite högre på statusstegen än de i de stooora båtarna, men öbona vet att de kan tjäna en hacka på dem med. Oftast innehåller dessa sällskap en vacker tonnårsdotter som man ser i minimal bikini första 3 dagarna och sen är borta och sönderbränd resten av turen.. denna dotter kan oftast ses smyga i land på dag 10 för att smutta på rom och kanske ta en joint och sen får hon landstigningsförbud resten av resan.

3. Yachtees. Här har du de som seglat sina egna båtar över stora hav och svåra trapatser, budgeterat för lite eller för mycket. De finns i småbåtar, lyxbåtar, normala båtar och fula båtar. Sättet du känner igen dem är på hur de alltid är blöta i rumpan (tack vare att saltet i kläderna suger åt sig fukt), deras kläder ser liiite blekare ut än charterseglarna (saltet igen) och de kanske inte har rakat, klippt sig eller tagit en riktig dusch på några veckor....
Jag har varit en del av denna brokiga skara människor så jag är lite partisk men om jag ska vara elak så. Lokala öbor ser både upp och ner på dem, visst de är bättre än 2 veckors turisterna men de håller i sina pengar vilket gör dem mindre värda i EC$ land, ofta hittar de nåt vattenhål (läs bar med billig dryck), invaderar den och sitter och smuttar på en eller två av vad de nu dricker, snackar skit och beställer det billigaste från menyn. Alla kan tala om hur mycket på sin båt de blivit tvungna att laga under resan så här långt, vilken bra deal de gjorde på oätbara peuranska sparriskonserver (köpte säkert 2 kubikmeter för att sen inte kunna äta skiten, inte jag men annat folk, dock gör alla en superdeal som de i de tysta ångrar), eller bara bråka om vilket vindroder som är bäst när de seglar i "thePerfekt storm"... De ser gärna ner på de andra två grupperna av turister men kan tänka sig att ibland mot käk, öl och lite rom visa en charterseglare till en trevlig vik. Man leechar gärna på turisterna själv precis som de lokala.


Givetvis finns det andra turister där med men dessa är de stora grupperna i de öarna som du valt att titta på.
Jag var från Martinique och söderut under min tripp vilket var ok. En liten ö var för mig inte så stort problem eftersom jag spenderade stor del av tiden under vattnet snorklandes på rev, retandes rockor, sköterskehajjar och muränor.
Vi kom ganska snabbt fram till "same shit different island" mentaliteten så vi stannade där vi trivdes (bequia, unionisland, tobago cays) med de lokala snubbarna och sen så rulla vi runt lite mellan olika anchorages och försökte hitta småvikar där vi kunde vara ganska ensamma. Just same shit different island är nåt man om man är lätt cynisk kommer att upptäcka. Det är samma kyckling fötter i frysdiskarna, samma pasta i påsar man sticker hål på för att de ska gå att packa snyggt i hyllorna (givetvis kommer det vara fullt i mjölbaggar efter 10minuter), samma öl (nej inte redstripe), billig rom, samma socaradiostationer, samma beachbums som sitter och skrattar åt turister och rullar små eller stora glädjepinnar.
Boatboys är entrepenörer i trämotorbåtar med stoooora motorer på. De är ofta bra om man ger dem lite pengar, då har man en som kan fixa så mycket han kan åt en.

Faaan jag vill ut igen, nåja får rensa norge på lite mer slantar och sticka ut på nytt.