2012-03-29, 17:09
Kill bill
Ursprungligen postat av SmartaFlickan
Shin Dong-hyuk är den enda kända person som har lyckats fly från ett fångläger i Nordkorea. I dag arbetar han för mänskliga rättigheter och hans livshistoria har samlats i en bok.

Shin Dong-hyuk berättelse präglas av umbäranden, tortyr och omänskliga levnadsförhållanden. Han är i dag 27 år, och den enda kända person som har flytt från ett nordkoreanskt fångläger. Hans utsaga ger en unik inblick i tillvaron för politiska fångar i den stängda diktaturen. Shin Dong-hyuk första minne är från en avrättning som han tvingades bevittna som fyraåring. Redan i förskoleåldern präglades tillvaron för barnen av våld. Bland annat berättar han om en sexårig klasskamrat som påträffades med majskorn i fickan och slogs ihjäl av en lärare framför ögonen på sina kamrater.

Arbetet i lägret var hårt. Shing-hyuks mamma kom hem vid elva-tiden på kvällen, och gick igen vid fem-tiden på morgonen. De sågs så sällan att de inte etablerade någon ordentlig kontakt. Han uppger i dag att han inte har några starkare känslor för sin mamma.

I lägret blev Shin Dong-hyuk själv utsatt för tortyr där han bland annat hängdes upp i händer och fötter ovanför eld. Hans kamrater utsattes för misshandel, våldtäkter och människor försvann spårlöst. Shin Dong-hyuk tvingades även bevittna hur hans mamma och bror blev avrättade offentligt efter ett flyktförsök.En skrämmande men samtidigt fascinerande unikt vittnesmål innifrån den järnhårda och hermetiskt tillslutna nordkoreanska dikaturen.

Kommer regimen att till sist kollapsa och landet öppnas?

http://www.guardian.co.uk/books/2012/mar/16/escape-north-korea-prison-camp


Folket är så nedbrutet att de inte har möjlighet att sätta sig upp mot diktatorn.
Eftersom USA inte har några oljefält de vill ha i NK så kommer inte heller de att ingripa mot de övergrepp som pågår.

När han går bort/blir störtad kommer någon annan ta över, punkt