2012-04-09, 03:23
Har varit i Egypten flera gånger, och även besökt de flesta andra arabländer. Måste säga att Egypten är ett av de jobbigaste länderna jag besökt. Grejen är att det är extremt fattigt, och det finns en mängd turister där, så det har utvecklats en stor marknad för att blåsa turister, speciellt på turistorter. Instämmer med vad andra postare säger, man blir konstant lurad av taxichaufförer och man kan inte lita på någon. (Tunisien och till viss del Marocko är liknande.)

Med det sagt finns det väldigt mycket historia och kultur i Egypten, och om man lämnar turiststråken kan man se bitar av det "äkta" Egypten och ha det väldigt trevligt. Det är ett land som är klart värt att besöka. Det är ett av de billigaste länderna i världen att backpacka i (du kan bo för ca 20kr/natt, få ett mål mat för 5kr), OCH det är väldigt säkert.

TS, vad är det du älskar med Egypten?

Ursprungligen postat av Kulturmarxist
han såg inte en enda Egyptisk kvinna på hela resan


Då måste han stannat på sitt hotell hela tiden Du ser dem på gatan och i butiker, ofta tillsammans med sina män, men det är svårt att komma i kontakt med dem. Jag har dock haft en grupp med 3-4 unga tjejer flörta med mig i Suez.

Ursprungligen postat av wazzobazzo
En riktig upplevelse var dock Kairotrafiken. Tror jag nu förstår varför araber i Sverige inte kan köra bil. Inga trafikregler öht. Inget blinkande utan en hand på ratten och den andra på tutan. Ständigt väjande för andra bilar/mopedister/kameler/åsnor etc. Lyckades också bli avsläppt av en (av många) efterblivna taxichaffisar på den riktiga Kairomarknaden (alltså inte turistmarknaden) och där såg allt väldigt annorlunda ut. Istället för fula fake t-shirts och kattstatyetter kunde du här köpa getter och hönor. Luktade avföring överallt då åsnor sket på gatan och det tog ett par timmar att bara gå igenom i 40+.


Tråkmåns Det här låter ju faktiskt som en minnesvärd och rolig upplevelse. Något som är väldigt annorlunda än Sverige och som du inte kan uppleva på många andra håll i världen. Låter som att du borde hålla dig till Sverige från och med nu.