2012-04-09, 12:16
Germanofil
Ursprungligen postat av wazzobazzo
Spoiler:
Låg på sjukhus med dropp i tre dagar med massiv feber och diarré innan detta. Sket ner sängen första dagen då ingen kom till hjälp för att ta ur droppet och de sängkläderna slängde de bara in på toaletten så de fick lukta där resten av vistelsen. Utanför fönstret hörde man kattslagsmål och kairotrafik hela nätterna. Det enda som upprepades på TV:n var en isländsk (!) vikingafilm om och om igen. "heidurr hurr durr" osv i oändlighet...

Flydde som sagt via taket/brandtrappan efter att läkarna försökte hålla mig kvar mot min vilja efter att de vridit droppet ur handen (vet inte om du varit med om det men att rucka runt på en stor nål som sitter inne i handen gör ont). Åsnorna på gatan hade gjort ett bättre jobb med nålarna även om de inte hade tummar.

Från detta springer jag medan jag alltså klär på mig i farten till ännu en taxijävel som jag säger addressen till. Han tjafsar såklart när vi kommit fram och ska blåsa en på pengar han också innan han släpper av en åt helvete fel (trots att han fått address när man skulle med flyg tillbaka till Hurgada...som man missade såklart).

Så nyss utsprungen från sjukhus med värkande hand traskar man nu alltså runt i 40 grader på okänd stinkande plats medan åsnor och getter skiter på gatan och man blir utstirrad då man (förutom att se bedrövlig ut efter 3 dagars sängliggande) är den enda turisten som varit dum nog att ta taxi till det stället långt från alla turiststråk.

Jag hade campat i lervälling i två veckor med endast förorenat vatten och kallduschar att tillgå (20 pers från campingen till akuten. Tror en dog t.o.m.) två år innan. Själv fick jag vid det tillfället gula ögon, frossa och yrsel och ett par dagar bara "försvann" i feberdrömmar inne i ett ömsom stekande ömsom stormutsatt tält (där varje smattrande regndroppe på tälttaket lät som en bomb) men bedömmer ändå det som en mer lyckad utflykt än Egypten. Bara glad för att det inte går att uppleva liknande "på många andra håll i världen". Tråkmåns? Kanske...men jag lever iaf
.


Ursprungligen postat av luckylucaz
Låter fantastiskt. Livet är en samling upplevelser. Den här historien kommer du glädjas åt livet ut, och du kan dra den för barn och barnbarn. Hade du legat på stranden och slappat i 2v hade inte en jävel lyssnat på dig.

Håller med till 100 %. Det är ju sådana där grejer som man minns! Glömmer själv aldrig mina läkarbesök i Afrika söder om Sahara då jag t.ex. skulle lämna bajsprov hos en läkare med "hål-i-golvet-toalett" och utan dasspapper. Slutade bara med att jag fick en gigantisk burk antibiotika med mig för typ 20 kr. He he.