2012-04-13, 18:32
Ursprungligen postat av Lillefille
Grejen med att köra Boston - Chicago är egentligen att det är jävligt kul att vara "on the road". Vi kan köra hur som. Hade en tanke förut med Boston-Niagara-Toronto. Sen flyga Toronto till Chicago. Men det blev nerröstat av sambo.


Gav hon någon anledning? Det kan vara dyrt, om det ens är möjligt, att hämta bil i USA och lämna i Kanada, dessutom är biljetter mellan Kanada och USA mycket dyrare än inrikes. Billigare att lämna bil i Buffalo (~2h från Toronto) och flyga inrikes därifrån, så gjorde jag i alla fall när jag skulle från Toronto till just Chicago, och då fick jag Niagarafallen "på köpet".

Ursprungligen postat av Lillefille
Annan tanke är att hyra bil direkt i NY och sen ta oss söderöver. Isåfall har vi ca 10 dagar vi kan köra på. Grejen är att vi vill ha ca 10-12 dagar i Chicago för att vara med släkt och så.

Och eftersom inrikesflyg är så billligt är det inga problem att köra varsom sen bara flyga därifrån till Chi.


I min mening är det intressantaste ni kan göra att köra nordöst genom Maine till Kanada. Antingen till fransktalande Quebec eller till Nova Scotia, t.ex. till Halifax och flyga därifrån till Chicago (dock kan det vara problem att hyra bil enkel väg till Kanada). Finns väldigt mycket sevärdigheter i det området.

Söderut längs kusten är heller ingen dum ide. Philadelphia verkar intressant (skall resa dit nu över helgen faktiskt), ni kan spana efter Amish i Lancaster, köra ner mot Kitty Hawk där bröderna Wright först flög, vidare mot Raleigh och Savannah. Det kommer finnas goda möjligheter till bad längs kusten.