2012-05-01, 23:53
z8
Ursprungligen postat av luckylucaz
Kul resa! Räkna med drygt 48 timmars resväg i USA om du kör raka vägen, du kan göra det på allt från 4 väldigt långa dagar till 3 månader (längre än så och du behöver visum). De flesta verkar välja att lägga minimum 4 veckor på denna rutt eftersom det finns så oerhört mycket att se. De flesta väljer också att inte resa ensamma, en anledning till detta är att det är väldigt dyrt att bila genom hela landet. Med två personer kan man i princip halvera kostnaden, eftersom bensin, bilhyra och hotell kostar nästan detsamma oavsett om man är en eller två.

Att köpa bil och sedan sälja den är krångligt. Bilen måste registreras, du måste skaffa försäkring och i vissa stater kan du vara tvungen att gå igenom någon typ av besiktning. Har du inte gott om tid på dig att köpa/sälja gör du sannolikt en brakförlust! Det finns en historia här på forumet om någon som köpte en skrotbil i LA för typ $800 som han körde tvärs över hela landet utan försäkring och sedan dumpade den på flygplatsen i New York... så detta är ju alltid ett alternativ, men det är i min mening dåraktigt att köra oförsäkrad i USA. Blir du stoppad av polisen eller råkar ut för en olycka är du körd!


Vi är i nuläget antingen 2 eller 3 personer som åker och precis som du säger så är det nog billigare att hyra bil (men hur fungerar det där egentligen? går att att hyra i N.Y. för att sedan lämna den i L.A.?)

Ursprungligen postat av luckylucaz

Fundera lite över din resa till USA och återkom sedan. Det verkar vara det största frågetecknet och kommer sannolikt stå för den större delen av den totala kostnaden.


Tanken med resan är att vara i USA i cirka en månad. En halv vecka i N.Y., tre veckors resande genom landet och slutligen en halv vecka i L.A. Därefter åka till Havanna via Mexico City.

Ursprungligen postat av luckylucaz
Du kan för övrigt också få problem att ens resa in i USA. Reser du på Visa Waiver måste du ha en biljett ut ur kontinenten inom 3 månader. Biljett till Kuba kvalificerar inte (det räknas som samma kontinent), men däremot till Rio. Men är biljetten till Rio inte inom 3 månader från inresa till USA så har du ett problem!


Det måste ju finnas något undantag för turister som oss, jag tänker mestadels på backpackers som åker till ett land utan en biljett hem.

Ursprungligen postat av luckylucaz
Slutligen biljetter till fotbolls-VM och boende i Rio under VM har jag ingen aning om hur mycket det kostar, men det lär inte vara direkt billigt heller!


Biljetter till matcherna (gruppspel) ligger på 300/500/700 under fotbolls-EM så det bör vara liknande priser även på fotbolls-VM. Boendet har jag ingen aning dessvärre.