2012-05-02, 12:49
z8
Ursprungligen postat av Stromstrom
Jag kan säga att boende i Rio är dyrt. Det har varit hyfsat dyrt ganska länge för att det senaste året öka rejält. Detta gäller även om du inte åker på den värsta semesterperioden.
Rio är även känt för att vara extremt dyrt under högsäsong och speciella tillfällen (nyår och karnevalen) då de ökar priset x3
Boende i närheten av Copacabana eller Ipanema är svårt att hitta under 1000 kr/natten (och då är det inga lyxhotell vi pratar om). Räkna med fantasipriser under VM.

Gjorde en snabb sökning på 1 vecka i oktober i år (som verkligen inte är högsäsong och de flesta hotellen ligger på 10-16000 för 7 nätter!)

En av de vanligaste frågorna på olika reseforum angående Rio är de höga hotellpriserna (och numer även de ganska höga matkostnaderna).

Kul resa för övrig, men du behöver nog göra lite mer efterforskningar först.


Det är ganska saftig summa för att bo i Rio i cirka en månad. Jag tror att det finns motell och vandrarhem som i alla andra städer.

Testade även jag på en snabb sökning och fann .numberOfAdults=2&roomno=1&validate=false&previousDateful=false&reviewOrder=date_newest_first"]detta exempel. 10,364 SEK för två (från 2 maj till 23 maj). Ingår gör även frukost.

Ingenting är klart i dagsläget i vilken stad Sverige (eventuellt) kommer att spela, men jag väljer Rio eftersom jag tror att detta är den dyraste staden att bo i så kan man dra den ekonomiska uträkningen därifrån.