2012-05-02, 23:01
Ursprungligen postat av fashionisto
Hej!

Någon som varit i Georgien och kan berätta lite om hur det är där?

Jätte tacksam för svar!

EDIT. Tänkte inte på att Georgien ju faktiskt ligger i Asien. Får gärna flyttas. Tack

Jaha då var man hemma igen då. Georgien är ett fantastiskt resmål som jag verkligen kan rekommendera andra. Billigt är alltid ett plus. Maten är riktigt bra åt inte dåligt någon gång under resan. Inhemska ölen är schysst vinet bra om man letar lite. Den är oftast ganska söt så fråga om ett torrt vin så brukar det bli bra. Tbilisi är väldigt vacker då den böljar lite i höjdmeter så man får väldigt fina vyer över staden och dessutom är den omgiven av höga berg. Husen är på sina håll väldigt slitna men ger ganska mycket charm åt staden. Finns mycket sevärdheter. Alla kyrkor förstås det finns även en synagoga och en moské i staden. Det finns ett högt TV-torn uppe på ett av bergen som är värd ett besök då det ligger en stor nöjespark i anslutning. Den var dock stängd när jag var där men ska öppna igen i maj. Kan även rekommendera en vandring upp till Mother Georgia en jättestaty som finns i alla gamla sovjetstater och det intilliggande fortet. Det finns även ett gammalt sulfatbad i staden som är värt att besökas. Det är dock väldigt slitet och luktar skit men det sägs vara bra för hälsan. I Tbilisi finns massor av bra restauranger barer och cafeér. Det är en trevlig stad att strosa runt i. Enda minuset är att befolkningen i allmänhet även de yngre är väldigt dåliga på engelska. Ryska och tyska är mer gångbart. Tbilisi är även en konstnärsstad lite som Berlin och det kryllar av konstatteljer och konstcaféer i staden. Något som jag själv inte nyttjade och tittade på. Men om man är konstintresserad så är detta ett mycket bra resmål.

En tur till Gori (Stalins födelsestad) är värd ett besök. Där finns ett Stalinmuseum i staden där man även får se Stalins skottsäkra tåg och födelsehus. I övrigt är inte Gori något att se men det är ändå en cool upplevelse och staden är endast känd för att Stalin föddes där.

Georgien är ett land med väldigt vacker natur och väldigt höga vackra berg så en tur i bergen är att rekommendera. Det finns flera ställen att åka till. Jag var i Kazbegi nära ryska gränsen och åkte upp och besökte ett kloster som låg på väldigt hög höjd som var väldigt schysst. Kommer inte ihåg vad klostret heter. Besökte även gränsövergången till Ryssland. Den ligger i en brant ravin och var också väldigt vacker. Georgien är ett mycket bra resmål för resenärer som gillar hiking och skidåkning. Jag vet inte men tror att många åker offpist där. Hur som helst ett mycket bra resmål som är väl värt att besöka.