2012-05-09, 20:35
piotrovic
Nu vet jag att folk kommer att kalla mig galen, men det jag framförallt vill göra är att fotvandra, och frågan är om det överhuvudtaget är genomförbart utan att leva med en ständigt överhängande risk att bli rånad (eller ännu värre, dödad).

Min inledande plan var att resa till Honduras och vandra ner till San José i Costa Rica via El Salvador, och därefter styra kosan mot Panama City, men Honduras och El Salvador känns snäppet för farligt för min smak. Istället kikar jag på att resa direkt till Managua i Nicaragua och börja promenera längs Stilla Havet därifrån. 2/3 av nätterna tänkte jag spendera i tält, resterande på hostel eller liknande. Totalt räknar jag med ca 100-150 mils vandring över 90 dagar, med kortare stopp på utvalda ställen.

Alltså:

1. Hur stor tror ni risken är att någonting otrevligt händer? Självklart måste man vara lite streetsmart...

2. Följdfråga på 1 blir då om jag bör ta en annan rutt?

2. Vad mer bör jag tänka på? Om jag förstår det rätt är det inte direkt några problem med visum etc, bara man tar sig dit så bör man kunna resa runt utan större problem.

Förmodligen dyker fler frågor upp, men jag börjar såhär.

Kan tillägga att jag redan har varit i Sydostasien (och naturligtvis Europa) en hel del och vill uppleva en annan kultur, och är alltså fruktansvärt sugen på att se vad framförallt ovan nämnda länder har att erbjuda.