2012-06-15, 14:18
tspunkin
Ursprungligen postat av Porterbiff
Hej.

Åker till Centralamerika en sväng i augusti. Tänkte resa runt och besöka lite olika ställen, men har för avsikt att stanna till lite längre om jag hittar en kustort som jag tycker lite extra mycket om.

Krav:
*Kustnära - Vill sola och bada en hel del under min vistelse. Helt enkelt ta det lugnt och leva livet, så fina stränder nära byn vore trevligt. Gärna med kvällssol, så Stilla havs-kusten eller någon ö är att föredra.

*Mysigt - Inte en stor stad, men gärna mer än bara ett par hus. Gärna en del fik och restauranger, utan att vara totalt överexploaterat och massturistat som t.ex. Playa del Carmen. Gillar inte stora hotellkomplex vid strandkanten, USCH!

*Billigt - Det får inte kosta alltför mycket att leva där och det bör finnas hotell/hostels till låga priser.

*Tryggt. Vill helt enkelt slippa att bli rånad.

Någon som har några tips?


Tulum i Mexico är garanterat har en av världens finaste stränder och vatten. Rätt så mysigt att snorkla runt bland sköldpaddor och stingrockor. Tror att Tulum alltid brukar komma i topp 10 när dom listar runt om i världen. Perfekt ställe att ta med en respektive på! God mat och billig pilsner också.

Belize är också nice. Jag har dock bara besökt Caye Caulker som är en liten ö med endast tre gator. Rätt mycket fest men också oslagbara dagar med perfekt vatten, grym dykning och inga bilar som helst! Skulle säga att det är dyrare en Mexico men fortfarande, färsk hummer för 15 dollar och en pilsner när du kanner brisen smeka kroppen och solnedgången.