2012-06-29, 15:41
Tycker inte att man ska överdriva så. Visst, det finns skottar som talar riktigt grötigt och det gör det svårt att förstå dem. Men om man ber dem snällt och vänligt att upprepa det igen så brukar det gå. De flesta talar ändå begriplig engelska.

Jag har varit mycket i Storbritannien (Skottland, England och Wales). Kan inte påstå att de är mer gästvänliga i en del av landet. För det har jag inte märkt av. Du måste ha haft en dålig upplevelse när du var i Hastings.

En vecka i Edinburgh är inga problem om du besöker allt så att säga och sedan kan tänka dig några dagsutflykter. Annars är 3-4 dagar en lagom mängd.

Edinburgh är en fantastisk stad. Själv besökte jag bland annat slottet + några museum. Även om du själv inte gillar det. Men det finns annat att göra. Vanligt bland turister är (utöver slottet och museum):

- För utsikt och promenad: Arthur's Seat och Calton Hill. Den förstnämnda är jobbigare och mer ansträngande, medan den andra är betydligt enklare. Finns även Scott Monument som man kan klättra upp i (i Princes Street Gardens). Nelson Monument uppe på Calton Hill.

- Om du gillar båtar, åk mot hamnen. Här hittar du bland annat Royal Britannia.

- Princes Street Garden och den botaniska trädgården om du gillar parker.

- Edinburgh zoo

- Inget slott, men ett kungligt palats: Palace of Holyrood

- Royal Mile. Är en lång gata men det finns gott om matställen och saker att se/göra.

- Om du gillar teknik etc, besök Our Dynamic Earth och Camera Obscura.