2012-07-02, 20:29
Salgoud
Spyrran gav dig ett mycket bra svar. Tycker i allmänhet att britter är trevligare/lättare att ha med o gjöra än gemene svensk - dvs innan du känner dem, sen är det väldigt likvärdigt. Att du skulle ha svårt att förstå folk i Edinburgh behöver du absolut inte oroa dig över. Edinburgh befolkas till stor del av studenter och turister från UK och andra delar av världen, och även om det finns många skottar här också så har de en mycket mjukare skottska än vad du hittar t.ex. i Glasgow - en ganska ny rapport menade på att folk från London inte förstår 1 utav 3 meningar upplästa av en någon från Glasgow - för att inte tala om öarna och höglandet!

Det kommer gå fint.

Just ja! Pubar och uteställen missade ju Spyrran. Det beror egentligen lite på vilken sorts yngre människor du söker. På Brewdog baren på Cowgate hittar du folk som uppskattar RIKTIG öl och som kanske är något mer alternativa och smånördiga - vill dock inte generalisera allt för mycket eftersom de har en ganska blandad klientel. I krokarna finns också ett par nattklubbar som frekventeras av lite yngre (tänk 18) människor samt en rockklubb, allt inom 5 minuters promenad på samma gata.

Är du ute efter lite dyrare barer och klubbar dit "glam" tjejerna brukar gå så ska du sikta på George Street, där finns en hel drös klubbar och barer som är väldigt populära bland studenter. Lite dyrare än de andra ställena, men tror inte skillnaden är sådär enorm egentligen och säkert billigare än hemma fortfarande (brukar inte direkt frekventera dem så kan inte ge mer detalj än så! Skulle tippa att en pint går lös på £4-4.50). På George Street finns också 2st "wetherspoon" pubar, vilket är en kedja känd för låga priser, så du kan alltid knalla in där på ett par järn först om du så önskar.

När tänkte du dra hit?