2012-07-03, 15:27
Intressant rutt. Ett förslag är att köpa enkelbiljetter hela vägen: Sverige-NY, NY-Texas, Texas-Mexiko (kolla Houston), ta er till Cancun, Cancun-Havana, antingen tillbaka till Cancun, eller flyg från Havana på något sätt till Ecuador, Galapagos t/r, sedan över land till Colombia, och så enkelbiljett hem därifrån.

Ett alternativ är att köpa en t/r-biljett till New York, och så avsluta med att flyga Colombia-NY och sedan hem. Kan bli billigare eftersom jag tror enkelbiljetter från Sydamerika till Sverige kan vara dyrt, medan Colombia-NY inte är så illa.

Havana-Ecuador-Galapagos lär inte bli direkt billigt för övrigt...

Obs att ni kan få problem med inresa i USA. För att resa visumfritt måste man ha en retur eller vidarebiljett till utanför kontinenten inom 90 dagar. Mexiko och Kuba är inom kontinenten; Ecuador är inte. Även om ni köper alla biljetter i förväg vet jag inte hur de ställer sig till att ni inte har en biljett utan tre, en till Mexiko, en till Kuba och så en till Sydamerika. Jag skulle rekommendera att höra med amerikanska ambassaden (skicka epost på engelska).

Verkar annars vara ett bra val av destinationer. Vad lockar i Texas? Jag hade kanske valt Florida istället där. Eller gjort en road trip från New York ner till Miami eller något. Vart skall ni i Mexiko?

Hur mycket pengar är ni villiga att lägga på flyg och på resan i övrigt?