2012-07-04, 01:58
Ursprungligen postat av Aleopa
Jag tycker oftast att den lokala maten är den billigaste. Luncher och soppkök brukar hålla mycket lägre priser, eftersom lokalbefolkningen ska ha råd med det, än om du ska äta importerad entrecote från Argentina i Ecuador...


Men det finns olika prisnivåer och kvalitet på lokal mat... visst ibland får du något riktigt gott och exotiskt för en billig slant, men om du tar Ecuador t.ex. som du nämner, den billiga maten jag käkade i soppkök där var nästan uteslutande ris och kyckling -- inte särskilt spännande. En dag gick vi med vår värdfamilj och prövade marsvin, vilket var betydligt dyrare, men en unik upplevelse.

Liknande i andra länder, i Mexiko kan du betala lite extra och käka ödleägg samt supa dig full på en pulqueria, i Argentina bör du kosta på dig en riktigt bra parrillada, i Brasilien bör du punga ut för en churrascaria, etc. Sådana upplevelser tycker i.a.f. jag gör resan mer innehållsrik.