2012-07-29, 11:16
Tjena Flashback!

Jag skulle behöva lite input från någon erfaren om vilken rutt som är den bästa för att ta sig genom Sydamerika.
De länder jag vill se är Colombia, Ecuador, Peru och Bolivia för att sedan avsluta med en längre vistelse hos min släkt i Sao Paolo.
Jag har en god budget men undviker ändå gärna de länderna där priserna närmar sig europeisk standard såsom Argentina och Chile, dels för att det blir svårare att luffa och för att det verkar inte vara så intressant där.

Frågan är därför i vilken riktning det är bäst att färdas. Om jag tar söder till norr så kommer jag börja med en vecka i Sao Paolo, flyga till Santa Cruz i Bolivia, ta mig norrut till Colombia för att sedan flyga tillbaka till Sao Paolo. Nackdelen med detta alternativet vore ju att då färdas jag iväg från mitt slutdestination och får betala minst det dubbla för att flyga tillbaka till Sao paolo men å andra hand så har jag hört att det är så de flesta backpackers reser i sydamerika vilket vore bra om man vill slå följe med någon.

Om jag åker norr till söder så börjar jag i Venezuela för att sedan färdas neråt och avsluta luffandet i Bolivia innan SP. Rent spontant känns det som det mest logiska alternativet, dels för att då reser jag inte iväg från min slutdestination och dels p.g.a att då slipper jag de extrema temperaturerna eftersom jag är runt ekvatorn på vintern och uppe i bergen i början av sommaren.
Om jag följer den rutten så kommer jag däremot tyvärr inte kunna slå följe med en kompis som ska från Buenos Aires upp till Mexico.

Överväger även ifall jag ska planera så att jag anländer i SP i mitten av december så att jag kan fira Jul och Nyår med släkten eller om att bara ha tre och en halv månad på sig genom Sydamerika är för lite tid?

Hälsningar
El Vagabundo