2012-08-21, 17:56
Fujian!
Jag har blivit varnad dock, men inga problem då alltså?


Hm.. jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig, men: Det är fullt möjligt att förverkliga din dröm att cykla genom Afrika. Absolut. Dussintals gör det varje år. De allra flesta klarar det galant. Någon enstaka kanske blir rånad, eller råkar illa ut på något sätt. Precis hur livet är i stort -oavsett var du befinner dig alltså.

Men att säga att det inte kommer bli något problem är verkligen inte sant.Du kommer konfronteras med dussintals problem varje dag. Från berusade soldater till hur du ska tacka nej på ett artigt sätt till en vänlig men superfattig familj som vill bjuda in dig att dela dagens enda måltid med dem.

Tsetseflugor, malaria, dåligt vatten, tristess, hänsynslös hetta, vägar från helvetet, felkörningar, cykelhaveri etc. Massor problem varje dag alltså - men du får även belönig för ditt slit varje dag. Men du får inte ta lätt på det, inte gå ut med attityden att "det kommer inte bli några problem" - för det kommer det som sagt att bli. Men du kommer kunna lösa dem. Och på andra sidan kommer du komma ut som en annan människa än du var när du gav dig av.

Jag kan ge dig massor av tips om du vill - men oftast kommer inte TS:arna iväg i denna sortens trådar och jag orkar inte skriva för intet...