2012-09-06, 18:35
Ursprungligen postat av tant81
Någon som varit där nyligen och vet hur priserna är, på hotell, mat, kläder?
Några platser dit man måste åka och som inte är nått att ha?


Jag var där i slutet på 2011. Den södra kusten, runt Matara, var otroligt vacker. Betalade runt 80 kr för eget rum med bad. Ella var en trevlig och fin liten stad inne i landet, dock ganska turistig (med priser därefter, betalade ett par hundra kr för gästhus! dock ett bättre sådant). Kandy bör besökas också. Att resa med tåg är en kanonupplevelse! Det regnade en hel del när jag var i landet (oktober månad). Mat var dyrare än jag trodde, gick väl på runt 30 kr/måltid. Går att komma undan billigare om man inte beställer kött.

Ursprungligen postat av tant81
Är maten bra?


Tyckte den var OK. Det var gott, men inte min favorit. Måste nog tyvärr säga att jag haft mycket bättre indisk mat hemma Lassin jag hade i Sri Lanka t.ex. var jag inte alls förtjust i, smakade som sur kossa.

Ursprungligen postat av tant81
Är de ärliga eller försöker de bara blåsa turister?


Jag hade inga problem med oärliga folk, tvärtom träffade jag folk som var jätteintresserade av mig och bjöd mig på te, etc, utan att vilja ha något i gengäld. Stor skillnad från länder som Indonesien och Filippinerna. Jag tyckte väldigt mycket om folket i Sri Lanka, och de var lätta att få kontakt med. Många talade engelska. Landet kändes dessutom mycket säkert.